Tudatos jelenlét

Tudatos jelenlét

Hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy a lehetőségeink adottak, és nap mint nap ugyan azok.

Éljük az életünket, dédelgetjük a terveinket, álmainkat, de valójában nem teszünk értük semmit.
Hisszük, hogy a jövő végtelen, és holnap éppen úgy lehetőségünk nyílik majd a megvalósításra. Elhitetjük magunkkal, hogy tudatosan tervezzük a jövőt, ám valójában a MOST-ban nem történik semmi.

Túlélünk.

Legyen szó emberi kapcsolatokról, életmódváltásról, hivatásról, álmokról a gondolataink, terveink nagyszabásúak, ám a megvalósításhoz vezető ösvényre nem lépünk rá. Néha félelemből, néha azért, mert túlságosan lefoglal bennünket a küzdelem, a mindennapos harc a megélhetésért, vagy egyszerűen beszippantanak a hétköznapok, és már el is felejtjük mire rendeltettünk igazán.

A karmánkat nem tudjuk elkerülni. Folyamatosan jeleket küld számunkra, segítségünkre siet, igyekszik a helyes útra terelni. A kérdés az, hogy időben észrevesszük-e a jelzéseit, vagy megvárjuk, amíg valami egészen drasztikus dolog történik velünk.

A legtöbbünk csak akkor eszmél, amikor már el kell fogadnia a megmásíthatatlanság tényét. Ilyenkor persze jön a kapkodás. Rosszabb esetben tüneti megoldást választunk, figyelmen kívül hagyjuk megérzéseinket és a felszínről elnyomva a fájdalmat, folytatjuk tovább a megszokott életünket. Jobb esetben – ha kicsit későn is – visszatalálunk önmagunkhoz, és változtatunk.

Minden egyes nap lehetőséged van a változásra, és igen! Minden nap AZ A NAP. Ez a mai is. 🙂 A legnagyobb álmokhoz is egészen kicsi lépések vezetnek, és ha minden nap csak egyetlen apró lépést haladsz az úton, már többet tettél Magadért, mint azt megelőzően az álmodozással!

Ülj le egy pillanatra, lassíts, és csak figyeld a légzésed. Ez az ami most történik. Lélegezni nem tudsz a múltban, vagy a jövőben. Megőrizheted az emlékeket, és álmokat szőhetsz a jövőről, az életed mégis kizárólag a MOST-ban élheted.

Készülj fel, hogy az igazság kegyetlen, és az őszinteség fáj. Ez azonban elkerülhetetlen a továbblépéshez. Az új ösvény, amire rálépsz minden bizonnyal nem lesz akadálymentes, de ha figyelsz, észreveszed majd a jeleket, amik napról napra megerősítenek abban, hogy jó úton haladsz.

Indulj el!

Soha nem lesz alkalmasabb nap, vagy pillanat!

A Világot nem tudod megváltani. De a saját életed kizárólag a Te kezedben van. A legfontosabb változások belülről kezdődnek, és ha mindenki a saját világát teljessé teszi, az végső soron kihat az egész emberiségre