Vinyasa flow

Női jógaAlkalmazott jógairányzat, alapja szintén a hatha jóga.

Célja első so

Ez az irányzat nekem egyszerűen egyet jelent az élettel. Nemcsak a szimbolikáját tekintve (sokszor magzatpózban kezdjük, majd hullapózban zárjuk a gyakorlást), hanem azért is, mert rengeteg nehéz időszakon átsegített már a szőnyegen töltött idő.

A többnyire dinamikus áramlásban légzésritmusra végezzük a mozdulatokat, legfeljebb három-nyolc légzéskörig tartjuk ki az ászanákat, vagyis folyamatosan mozgásban vagyunk, próbáljuk követni a légzésünk ritmusát, épp úgy, mint az életben. Nincs két egyforma óra, csupán a gyakorlások felépítése változatlan:

ráhangolódás után alapos bemelegítéssel kezdünk, napüdvözletekkel vagy holdüdvözletekkel folytatjuk, majd a kreatív sorozatok ismétlése után általában egy csúcspóz felvételével és kitartásával érkezünk el az óra talán legizgalmasabb részéhez.

Ezután levezetés, majd relaxáció következik.

A téma lehet egy-egy fizikális sík (csípőnyitás, gerinc erősítése), mentális vagy lelki alaptétel, de gyakran csoportosítom csakrák köré az ászanakát. Az izmok erősítése és nyújtása együtt van jelen az órán ugyanúgy, mint az ízületek rugalmassá tétele.

A legfontosabb azonban, hogy a tested, a lelked és az elméd a pillanatban egyesülve megtalálja a nyugvópontot.rban a mindennapok során felhalmozódott stressz káros hatásainak megelőzése, és enyhítése.

A stresszoldó órák során külön hangsúlyt fektetünk a fizikai test stressz-központjainak (nyak-váll, hát, derék, csípő) átmozgatására. Ezeken az órákon figyelmet fordítunk a két agyfélteke működésének összehangolására, valamint az egyensúly gyakorlatokra is. A speciális testgyakorlatokon (ászanákon túl) foglalkozunk a megfelelő légzéssel, egyszerű, mindenki által könnyen végezhető légzőgyakorlatokkal (pránájáma), valamint a gyakorlás végén hosszabb időt szánunk a relaxációra is.

Kinek ajánljuk:

Elsősorban olyanoknak ajánljuk akik hatékonyan szeretnének tenni a krónikus stressz káros hatásai ellen.