Méregtelenítés – csak kíméletesen!

Méregtelenítés – csak kíméletesen!

Tél végén ébredezik a természet, és vele együtt a testünk is a hosszúra nyúlt téli álomból.

Ha tavasz, akkor méregtelenítés!

A méregtelenítés egy csodálatos dolog, hiszen odafigyeléssel, helyes táplálkozással, és természetesen jógával  hozzá tudjuk segíteni testünket, lelkünket, szerveinket, sőt akár sejt szinten egész szervezetünket a felhalmozódott káros anyagok kiürítéséhez és végső soron a megújuláshoz.

Elgondolkodtál már azon, hogy a hosszúra nyúlt tél alatt jó eséllyel hiány lépett fel a szervezetedben a napos órák- a szezonális gyümölcsök-zöldségek hiánya miatt a szervezetünkben?

Vajon tényleg jót teszel magaddal, ha a tavasz első napjaiban azonnal megterheled a szervezeted és tovább sanyargatod esetleg több napos léböjttel, koplalással vagy más tisztító kúrákkal?

Biztosan nem. De ne aggódj! Ez természetesen nem jelenti azt, hogy semmit nem tehetsz magadért.

A megtisztulásra valóban a tavasz a legideálisabb időszak, hiszen ilyenkor a szervezet szinte magától vágyik a változásra. Azonban ugyan úgy, mint máskor ebben az esetben is nagyon fontos a fokozatosság, és a fenntarthatóság.

A tavasz első napjait töltsd a friss levegőn, napon, szívd magadba a már oly régóta vágyott illatokat, ingereket! Kezdd a változást tested és lelked jutalmazásával, töltődéssel! Újra töltsd fel vitaminnal készleteidet! Az eddig megszokott ételek csökkentése mellett egyél több zöldséget és gyümölcsöt! Ha van rá lehetőség, mindig a helyit és a szezonálist válaszd!

A tavasz a kis január elseje. Ahogy kisüt a nap hajlamosak vagyunk nagy elhatározással belekezdeni valamibe, amihez egyébként semmi kedvünk, de úgy véljük jót tesz majd kondíciónknak, vagy a külsőnknek. Ha a tél során nem mozogtál, akkor ebbe se drasztikusan fogj bele! E helyett először inkább sétálj, biciklizz, vagy válassz olyan mozgásformát, amitől tényleg jobban érzed magad, és boldogsággal tölt el. Ezeket nagyobb eséllyel fogod rendszeresen és hosszabb ideig végezni.

Amikor úgy érzed, hogy a tavasz első heteiben végre aktívabbá, energikusabbá váltál, akkor áll valóban készen a szervezeted arra, hogy belefogj egy komolyabb méregtelenítő kúrába. Persze a “hogyan” ebben az esetben is nagyon fontos.