Szeghalmi Éva

Központvezető, Jógaoktató

Szeghalmi Éva

„A jóga számomra kellemes, nyugodt, ellazult állapot, a teljes elégedettség érzése.”

Órafajták

Kezdő gerincjóga
0%
Gerincjóga
0%
A Központ vezetése
0%
2014 óta foglalkozom jógaoktatással. Mára a jóga nem csak a hivatásommá, de a szenvedélyemmé és az életmódommá is vált.

Egész életemben azt gondoltam, a jóga nem nekem való. Korábban mindig a dinamikusabb mozgásformákat kedveltem – teniszeztem, hangos zenére aerobikoztam, futottam, táncoltam.

Az első tapasztalatom a jógával ebben csak megerősített.

Ezután évekig nem is próbálkoztam. Aztán majd’ 50 évesen nagyot fordult a dolog! Megtaláltam a nekem való órát: gerincjógázni kezdtem.

A jóga rendszeres gyakorlása mindent megváltoztatott. Jógázás után hatalmába kerített egy kellemes, nyugodt, ellazult állapot, fizikailag pedig az elégedettség érzése, hogy minden porcikámat átmozgattam. Sokszor vettem észre magamon, hogy mosolygok, és a férjem is megjegyezte, milyen kisimult vagyok.

Könnyebbnek, rugalmasabbnak, egészségesebbnek éreztem magam. A jóga minden szempontból jó hatással volt mind a fizikai, mind a szellemi egészségemre.

Nagyon sokunknak fáj a hátunk, derekunk

Ezt leggyakrabban a hanyagtartás okozza, valamint a nem elég erős hátizmok, így a gerincoszlop nem terhelődik egyenletesen. A mindennapi stressztől még jobban befeszülnek az izmok. A gerincproblémák jelentős része helyesen végzett testmozgással megelőzhető és javítható is.

Gerincjógán preventíven gyakorolunk és nagyon figyelünk a gyakorlatok helyes és biztonságos kivitelezésére. A fejlődés igen gyorsan megmutatkozik.

Amennyiben úgy érzed, hogy lehetnél jobb fizikai állapotban is, akkor gerincjógán biztosan jó helyen vagy!

Szeretettel várlak az óráimon!