Csontos Ágnes

Jógaoktató

Csontos Ágnes

“A jóga lehet egyszerre izgalmas és megnyugtató, mozgás és elcsendesedés, kihívás és elengedés.”

Órafajták

Gerincjóga
0%
Hatha Jóga
0%
Workshopok, tanfolyamok
0%
Sziasztok! Csontos Ági vagyok. A jógával 7 évvel ezelőtt ismerkedtem meg, amikor a spanyol zarándokúton, az El Caminon gyalogolva egy francia jógatanárnő mesélte el sorsfordító tapasztalatait.

Akkor még nem tudtam, hogy a jóga lehet egyszerre izgalmas és megnyugtató, mozgás és elcsendesedés, kihívás és elengedés. Bevallom, az első jógaóra előtt, amire elmentem, kicsit izgultam, mert megszoktam, hogy más csoportos foglalkozásokon a teljesítményen van a hangsúly. Az élmény azonban túlszárnyalta minden várakozásomat: a mozgás önfeledtsége és a tudatos jelenlét derűje uralta az órát. Számomra ez szerelem volt „első jógázásra”. A jóga azonnal belopta magát a szívembe, és átformálta az életem más területeit is. A hétköznapjaimban orvosként dolgozom egy belgyógyászati osztályon, így arra tanítottak, hogy a betegségekre fókuszáljak.

A jóga azonban pont ellenkezőleg, a harmóniára és a testi-lelki „egész-ség”-re nevelt. Ahogy egyre többet gyakoroltam, úgy nőtt a kíváncsiságom, hogy megismerjem a jóga mélyebb filozófiáját és hatását, ezért gerinc-és hatha oktatóképzést végeztem, majd pedig Indiában is volt szerencsém tapasztalatot gyűjteni.

A jóga egy olyan kincs, amit szívesen megosztanék másokkal. Szeretettel várlak az óráimon!