Baba-mama jóga

A baba – mama jóga egy szuper lehetőség neked és babádnak, hogy egymásra figyelve, finoman összehangolódva erősítsétek a köztetek lévő bensőséges köteléket.

Baba-mama jógaA baba számára a foglalkozás egy jó játék, míg az anyukának remek lehetőség, hogy visszanyerje szülés előtti kondícióját, hasonló érdeklődésű anyukákkal találkozzon, tegyen testi-lelki harmóniájáért.

Szülés utáni, egész testet átmozgató, hatékony jógaórákra hívlak az Anaya női jóga módszerével, ahol szakember segítségével kezdhetsz el mozogni a várandósság és a szülés után időszakban, és persze a babádat sem kell otthon hagynod. Az órákon mi, anyák jógázunk, a babák pedig játszanak, ismerkednek, alszanak, vagy éppen bekapcsolódnak a gyakorlásba. A lényeg, hogy minél többet és hatékonyabban mozoghass, és hogy mindenki jól érezze magát. 🙂

Az órákon nagy hangsúlyt fektetünk

  • a gátizomzat erősítésére, ami a várandósság és a szülés alatt meggyengült,
  • a core (törzs) izomzat erősítésére, mely a várandósság alatt vesztett tartó erejéből,
  • emellett erősítjük és nyújtjuk – a váll és mell izmai mellett – a hátizmokat, melyeket a szoptatás és az emelgetés igénybe vesz.

Az óra ráhangolódással kezdődik, ezután végezzük az ászanákat babánkkal vagy éppen nélküle, majd babamasszázzsal és egy közös baba-mama relaxációval zárjuk az alkalmat.

A babával közösen végzett gyakorlatok jó hatással vannak a baba idegrendszerére és mozgásfejlődésére, stimulálják emésztőrendszerét. A finom érintések megnyugtatják a babát, megtapasztalhatják más, hasonló korú babák társaságát, fejleszti a baba egyensúlyérzékét, térérzékelését.

Baba-mama jógaAz órák 75 percesek.

Lehet, hogy szükség lesz egy kis időre, amíg a babád hozzászokik a helyhez, a hangokhoz, a többi babához. Ha épp alvási időbe esik a foglalkozás, gyertek akkor is bátran, a baba nyugodtan aludhat az óra közben, te pedig kihasználhatod az időt, hogy egy picivel több figyelmet fordíthass magadra.

Kérlek, hozz magaddal egy nagyobb plédet, amire a babát fektetni tudod majd. Érdemes egy kedvenc játékot is elhozni. A babákat 2 hónapos és 2 éves kor között várom. Szoptatásra és pelenkázásra a teremben vagy az öltözőben van lehetőség. Babakocsidat fedett terasz alatt tárolhatod.

Kérlek, ha lehetséges, pici babával autós hordozóval érkezz, ami az órán is jól jöhet.

Az órákat tartja:
Ibolya Emese