Hanzli-Kiss Viktória

Jógaoktató

Hanzli-Kiss Viktória

“A jóga, a tánc és a tao gyakorlatok segítenek megérezned azt az életenergiát, amit elfojtasz, bezársz a testedbe.”

Órafajták

Yin jóga
0%
Tao
0%
Tánc
0%
Sziasztok, Hanzli- Kiss Viktória vagyok. Pályámat az előadóművészet berkeiben kezdtem, jelenleg érintés és mozgásfolyamatokkal dolgozom integratív szemléletben.

Eredeti szakmáim (grafológus és írásszakértő) révén tapasztalom, hogy miként mutatkozik meg a személyiség egy mozdulatban. A vezetett táncokból nyitottam a szabadabb mozgások felé. A finommotorikus izommozgásokkal és a lágy, gyöngéd érintésekkel dolgozom legtöbbet, melyekkel jógaóráimat is fűszerezem.
Az érintés- és mozgásterápiák mellett sokféle jóga irányzatot tanultam és gyakorlok.
Képzem magam még az önismeret, a pszichológia és az ezekben alkalmazott segítő módszerekben.
Néhány éve kritikus állapotba kerültem a légzésemmel. Küzdöttem a levegőért, amitől kimerültem. Erőtlenné, motiválatlanná váltam. Egyetlen célom maradt, életben maradni. Minden figyelmemet a testemnek szenteltem. Tudatosítottam jelzéseit, azt, hogy mi esik jól, mire vágyik.
Ösztönösen elcsendesítő, meditatív mozgásokat végeztem, amik rendkívül oldották belső izmaimat. Ötvöztem a hatha jóga és a tao mozgásrendszert, melyből megszületett egy rendkívül passzív, finom, elmélyült, még is intenzív mozgásfolyamat.
Innen mélyültem el a yin jógában, azon belül is a keresztcsontot, a medencét és a gerincet átmozgató gyakorlatokban. Rendszeres gyakorlással egyre jobban éreztem magam. Végül elértem egy tartós jó közérzetet, szó szerint fellélegeztem. Mai napig minden nap gyakorlok. Ma már teljes erőbedobással végzem feladataimat.
A jóga, a tánc és a tao gyakorlatok segítettek megéreznem azt az életenergiát, amit lefojtottam, bezártam a testembe. Biztonságot élek meg a hivatásomban – segített túlélnem. Szeretettel adom tovább mindazt, ami engem gyógyít és új világokat nyit meg mindannyiunk számára.
Örülök, hogy másokat is kísérhetek ebben.
Hívlak téged is programjaimra 🙂

Namaste,
Viktória